BrandStyle vállalkozói közösség

MÁRKAAUDIT

Az első lépés, hogy lásd, miként áll most a vállalkozásod:
MÁRKAAUDIT

Mi az a márkaaudit?

A márkaaudit a brand versenytársaihoz képest elfoglalt piaci helyzetének alapos vizsgálata, valamint hatékonyságának áttekintése. Segít meghatározni a vállalkozás, mint márka erősségeit, gyengeségeit vagy következetlenségeit, valamint az újratervezendő és az új fejlesztési lehetőségeket.

Miért hasznos márkaauditot végezni?

A válasz egyszerű: Az erős márkák több pénzt keresnek.
Minél erősebb a márkád, annál erősebb a vállalkozásod. Egy erőteljes márka inspirálhatja, magával ragadhatja a közönséget, akik rajongótábort alkotnak, többet vásárolnak és ajánlják másoknak is.

Azonban még az erős márkáknak is szükségük van rendszeres helyzetelemzésekre, hogy szinten maradjanak, illetve idejekorán meglássák az innovációs lehetőségeket.

Egy alaposan megtervezett, harmonikus, egységes márka azt is jelenti, hogy kevesebb pénzt kell elköltened az új ügyfelek vonzására; Jelenlegi ügyfeleid rendszeresen visszatérnek, lojálisak és lelkesek, Prémium árat számíthatsz fel a kínálatáért. Egy erős márka ösztönzi az embereket, hogy a közösségéhez tartozhassanak és ezt másoknak is ajánlják. Legyen szó offline, vagy online brandről. Következésképpen a márkád erőssége és jövedelmezősége kritikusan összefüggnek egymással.

Ugyanígy, egy gyenge, ad hoc megjelenő, nem következetes márka piaca fokozatosan csökkenni fog, csökkennek az eladások, és végül kiszorul a piacról.

Egy átfogó márkaaudit gyakran új növekedési lehetőségeket tár fel márkád számára, és új módszereket tár fel arra, hogy jobban kapcsolódhasson mind a meglévő, mind a megcélzott új ügyfelekkel, akik a márka hosszú távú jövőjét képviselhetik.

Mit gondolsz teljes részletességgel ismered a vállalkozásod folyamatait? Van olyan terület, ami működik, de nem hozza azt az eredményt, ami elvárható?

Ezzel a füzetkével segítünk felmérni, hogy áll most a vállalkozásod és milyen területek igényelnek fejlesztéseket.

Scroll to Top